Choď na obsah Choď na menu
 


herečka 

 

 

Obrázok

 


má 32 rokov
Skutočné meno: Kate Elizabeth Winslet
Dátum narodenia: 5.10.1975 - Reading, Berkshire, England, UK
Výška: 171 cm

 

Hviezda TITANICU a jedna z najnádejnejších mladých hereckých hviezd. Hneď jej prvý celovečerný film NEBESKÉ KREATÚRY (1994) sa stal festivalovým hitom a zviditeľnil jej meno. Jej tretí celovečerný film ROZUM A CIT sa už stal oscarovou hitovkou roka, pričom jedna zo siemich nominácií poputovala aj na jej adresu (za najlepšiu vedľajšiu herečku). A jej šiestym angažmán na filmovom plátne už bol jedenásťoscarový triumf Jamesa Camerona a Cate si zaň odniesla nomináciu za hlavnú úlohu. Skrátka kariéra, o akej sa iným herečkám môže len snívať...

V súkromí to však Cate nemá až také ľahké. Na nakrúcaní HIDEOUS KINKY sa zoznámila s pomocným režisérom Jamesom Threapletonom. Šťastný zamilovaný pár sa zosobášil, no manželstvo im vydržalo iba tri roky a spomienkou naň im zostalo jedno dieťatko. Cate svojho času odmietla role Gwyneth Paltrowovej v ZAMILOVANOM SHAKESPEAROVI a Jodie Fosterovej v ANNE A KRÁĽOVI. V roku 1996 bola časopisom People zvolená za jedného z 50 najkrajších ľudí sveta a od novembra minulého roka chodí s režisérom AMERICKEJ KRÁSY, Samom Mendesom.

 

Oficiální a fandovské weby

Katewinslet.com (oficiální web)
Katewinsletfan.com (fandovský web)

 

Herecká filmografie   
 2008      Reader, The
        Revolutionary Road
 2007      79th Annual Academy Awards, The (TV film)
 2006      Jako malé děti
        Prázdniny
        Spláchnutej
        Všichni královi muži
 2005      77th Annual Academy Awards, The (TV film)
        Romance a cigarety
 2004      Hledání Země Nezemě
        Smečka (TV film)
        Věčný svit neposkvrněné mysli
 2003      Život Davida Galea
 2002      74th Annual Academy Awards, The (TV film)
 2001      Comic Relief Short Pants (TV film)
   
        Enigma
        Iris / Příběh jedné ženy
        Vánoční koleda
        War Game
 2000      Quills - Perem markýze de Sade
 1999      Faeries
        Jako dým
 1998      Hideous Kinky
 1997      Titanic
 1996      Hamlet
        Jude
 1995      Rozum a cit
        Yankee na dvoře krále Artuše / Mladý Yankee z Connecticutu na dvoře krále Artuše
 1994      Božská stvoření / Nebeská stvoření
 1992      Anglo Saxon Attitudes (TV film)
        "Get Back" (TV seriál)
 1991      "Dark Season" (TV seriál)
Dokumentární
 2006      Život v moři 3D
 2004      A Conversation with Jim Carrey and director Michel Gondry (video film)
        A Look Inside 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' (TV film)
 2002      Judi Dench: A BAFTA Tribute (TV film)
 2001      Being Mick (TV film)
 1998      Titanic: Breaking New Ground (TV film)
 
 
 

 

 

 

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

 

 

Kam si napsat o autogram

Kate Winslet
503 The chambers
Lots Road, Chelsea Harbours
London, SW10 0xf
England
UK

Kate Winslet
Peter Fraser & Dunlop
Drury House
34-43 Russell St.
London WC2B 5HA
England, UK

 

Bylo jí dvacet, když začala natáčet romantické drama z anglického venkova Rozum a cit. Do roka za něj byla nominována na Oscara. Z rodného Londýna se ale do Hollywoodu odmítla přestěhovat: „Raději točím britské filmy než v Americe čekat, až dostanu roličku“, tvrdila tehdy.
Pak ji režisér James Cameron obsadil do role, která navždy změnila její kariéru i osobní život.
Rok po premiéře Titaniku byla Kate Winslet zvolena v každoroční anketě prestižního časopisu Empire herečkou s největším sexappealem, měsíc poté i herečkou s nejlepší postavou roku 1998. Dostávala jednu filmovou nabídku za druhou a dnes už má za sebou pět nominací na Oscara a další ocenění. Také jeden rozvod a dva porody.
Mezitím pár kilo přibrala a kromě hereckého talentu teď diváky a divačky po celém světě oslovuje i bojem za „ženskou postavu“. Když v únoru 2003 vyšly v britské mutaci magazínu GQ snímky, na nichž počítačoví vizážisté uměle zeštíhleli její postavu, herečka donutila vydavatele veřejně přiznat, že fotografie byly upraveny bez jejího vědomí a souhlasu. Loni v prosinci se svlékla pro módní časopis Vanity Fair a číslo vyprodala, letos se v jedenatřiceti stala novou tváří kosmetické firmy Lancome.
Kate Winslet je k vidění denně před jednou z newyorských škol, kde vyzvedává starší dceru Miu. O své rodině říká: „To není Titanik. Když se o rodinu dobře staráte, nepotopí se vám.“

 

 

Rok Soutěž Cena Film Poznámka
2007  79. Oskar  nominace Herečka v hlavní roli  Jako malé děti (2006)   
2002  Ceny Asociace losangeleských filmových kritiků  Nejlepší herečka  Iris (2001)   
2002  Evropské filmové ceny  cena diváků - nejlepší herečka  Iris (2001)   
1998  Evropské filmové ceny  Divácká cena - Nejlepší herečka  Titanic (1997)   

 

 zdroj:www.csfd.cz

 
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.